Zelený těstovinový salát s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
olej
1 ks cibule
1 balíček těstoviny
1 ks tofu
1 kelímek bílý jogurt
1 ks mrazený špenát
podle chuti
sůl
koření

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme klasickým způsobem.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme. Pak ji orestujeme na oleji do zesklovatění. Přidáme mražený špenát, podusíme, osolíme, okořeníme podle chuti a necháme vychladnout. Tofu nakrájíme na menší kostky a přidáme spolu se špenátem k těstovinám. Zamícháme salát ochutíme prolisovaným česnekem a jogurtem. Všechno důkladně promícháme a dáme aspoň na 2 hodiny odležet do lednice.

  3. Zelený těstovinový salát s tofu podáváme jen tak nebo s pečivem. Zelený salát můžeme podávat i při dělené stravě, ale v tom případě uvaříme bezvaječné těstoviny a nedáváme jogurt.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!