Zelený hrášek po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 80 g cibule 100 g uzené maso 600 g sterilovaný hrášek podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zelený hrášek po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzené nakrájíme na drobné kostičky. Sterilovaný hrášek otevřeme, nalijeme na sítko a necháme okapat. Nálev nevyléváme.
V pánvi si rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a restujeme ji dorůžova. Pak přidáme uzené a krátce společně osmahneme. Nakonec vše doplníme hráškem, osolíme, okořeníme a podlijeme nálevem z hrášku. Nálevu dáváme jen tolik, aby se vydusila.
Hrášek po česku dusíme asi 15 minut.
Zelený hrášek po česku podáváme jako předkrm a je vhodný s celozrnným nebo slaným pečivem.