Zeleninový vývar se sýrovými tyčkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
2 lžíce mléko
1 ks pórek
250 g mrkev
50 g sýr
150 g listové těsto
1 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme. Listové těsto rozválíme na plát, který po délce rozřízneme na 4 pruhy. Žloutek rozmícháme v mléce a pruhy těsta touto směsí potřeme. Posypeme sýrem, který lehce přitiskneme. Pruhy stočíme do spirálek, položíme plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 200°C asi 15 minut.

  2. Mezitím očistíme a na jemné proužky nakrájíme mrkev. Pórek také očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na špalíčky. Zeleninový vývar přivedeme do varu a připravenou zeleninu v něm asi 8 minut povaříme.

  3. Zeleninový vývar rozdělíme do talířů a podáváme se sýrovými tyčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!