Čokoládové makronky - Macarons au chocolat recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
130 g cukr krystal
200 g cukr krystal
200 g moučkový cukr
200 g hořká čokoláda
4 ks vaječný bílek
50 g holandské kakao
100 g mandlová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy prosejeme moučkový cukr, kakao a mandlovou moučku (moučka dá se buď koupit, nebo jednoduše na jemno rozdrťte loupané mandle (tak to dělám já) a v druhé míse vyšleháme bílky s krupicovým cukrem. Když je sníh tuhý, pomalu a důkladně ho vmícháme do sypké směsi

  2. Těstem naplníme zdobící pytlík a použijeme úzký nástavec, těsto je totiž dost tekuté. Na plech vyložený pečícím papírem děláme malá, stejně veliká kolečka dostatečně daleko od sebe - trošku se roztečou a mohla by se slepit

  3. Troubu předehřejeme na 150-160°C. Makronky se musí spíše sušit, než péct. Hlavní věc kterou musíme udělat - s plechem plným makronek ještě před pečením musíme párkrát bouchnout - plech jednoduše několikrát pustíme z pár cm na linku, aby se z těsta dostaly bublinky a makronky při pečení nepopraskaly. Necháme je chvilku odležet a dáme péct na cca 13 minut (troubu neotvíráme!). Může to být i méně, celou dobu je hlídáme, jakmile nějaká z nich začne praskat, rychle plech vyndáme

  4. Po vytažení z trouby sundáme makronky opatrně z plechu a necháme je vychladnout

  5. Mezitím si připravíme náplň. Do vodní lázně dáme vejce a cukr a ručně šleháme, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky. Poté odstavíme a přidáme hořkou čokoládu. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené máslo

  6. Makronky slepujeme čokoládovou náplní a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!