Zeleninový vývar s brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajče
500 g brokolice
mletý bílý pepř
1 l zeleninový vývar z kostky
mletý šafrán
100 g celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme, osušíme a rozdělíme na co nejmenší růžičky.

  2. Zeleninový vývar spolu se špetkou šafránu přivedeme k varu. Potom do něj nasypeme brokolici a zhruba pět minut vaříme.

  3. Rajčata opláchneme a rozkrájíme na měsíčky. Těsně před koncem vaření vložíme do polévky a prohřejeme. Nakonec vývar osolíme a dochutíme bílým pepřem.

  4. Podáváme s nasucho orestovaným celozrnným chlebem.

  5. Kdo by měl chuť, může si do polévky přidat hrst těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!