Spaghetti alla bottarga recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks chilli paprička
400 g špagety
3 lžíce olivový olej
1 lžička sůl a pepř
50 g bottarga

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety al dente. Dva stroužky česneku nakrájíme na tlustější plátky a přidáme na kousíčky nakrájenou malou feferonku

  2. Nastrouháme dvě polévkové lžíce bottargy (sušeného kaviáru). Nastrouháme dvě čajové lžičky citrónové kůry z bio citrónu. Nadrtíme směs pepřů

  3. Nakrájený česnek společně s feferonkou restujeme na olivovém oleji a čekáme, až se orestuje dozlatova. Na pánev přidáme jednu lžíci sušeného kaviáru. Po minutě přidáme na pánev připravené špagety a důkladně promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti

  4. Spagety servírujeme na vyhřáté talíře. Posypeme zbytkem nastrouhané bottargy a citronovou kůrou

  5. Na závěr pokapeme špagety alla bottarga olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!