Zeleninový salát s mozzarellou a sbylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 6 ks rajčata 6 ks papriky 1 špetka pepř mletý 1 hrneček bylinky 2 g okurka salátová 1 svazek cibulky jarní 0 svazků celer řapíkatý 500 g mozzarella 1 dl olivový olej 1 balíček mražená kukuřice
Postup Zeleninový salát s mozzarellou a sbylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, papriky více barev, salátové okurky, jarní cibulku, řapíkatý celer opláchneme nakrájíme na kousky a přendáme do větší mísy. Přidáme mraženou kukuřici, pokrájenou mozzarellu na malé kostičky. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou olivového oleje. Na konec posekáme na jemno čerstvé, nebo mražené bylinky které máme k dispozici. Nejlépe bazalku, petrželku, pažitku, oregano, tymián, rozmarýn, libeček.
Vše důkladně ale jemně promícháme. Salát necháme v lednici rozležet alespoň dvě hodiny, ale nejlépe chutná až druhý den. Podáváme jen tak samotné, nebo s celozrným pečivem. Kdo je milovníkem masa nechť k salátku zkusí přidat plátek opečeného nebo grilovaného libového masíčka.