Zeleninový salát s jablky a ředkvičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
1 svazek ředkvičky
5 ks rajče
2 ks mrkev
1 ks červená paprika
podle chuti
sůl
1 snítka bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně myjeme a připravíme na krájení. Papriku, rajčata a ředkvičky nakrájíme na drobné kousky a dáme do mísy. Mrkev a jablka je vhodné nastrouhat na hrubém struhadle, aby se lépe promísily chutě.

  2. Vše důkladně promícháme. Posypeme bazalkou, pepřem jnebo oreganem podle chuti. Doporučuji nedávat příliš mnoho koření, ale bazalky je možno dát i víc, salát poté dostává příjemnou a trochu zvláštní chuť.

  3. Není nutné používat k tomuto salátu zálivku, ale pro ty kteří mají zálivky rádi doporučuji jen opravdu jemnou octovou. Do hrnečku nalijeme kávovou lžičku olivového oleje a 1 - 2 stejné lžičky octa. Zbytek hrnečku dolijeme vodou. Můžeme promíchat s kořením. Tato zálivka dodá salátu jen lehkou kyselou chuť a nepřebíjí tak chuť zeleniny.

  4. Zeleninový salát s jablky a ředkvičkami necháme vychladit a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!