Zeleninový salát s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 g brokolice
400 g cherry rajče
omáčka
sůl
2 ks vejce
1 svazek petrželka
3 snítky tymián
3 snítky bazalka
pepř
150 g zakysaná smetana
3 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Růžičky blanšírujeme 3 minuty v malém množství osolené vody, pak vyjmeme, zachytíme odtékající vodu a necháme okapat.

  2. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Omytá rajčata nakrájíme na půl cm silné plátky. Bylinky omyjeme, lístky otrháme. Pár si jich dáme stranou na ozdobení a zbytek jemně nasekáme.

  3. Vejce spolu s kysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujeme dohladka s trochou tekutiny z blanšírování. Přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Růžičky brokolice a plátky rajčat klademe na talíře a mezi každou vrstvu nalijeme trochu bylinkové omáčky. Zbývající omáčkou přelijeme salát a ozdobíme lístky bylinek. Zeleninový salát s bylinkovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!