Zeleninový nákyp s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
20 g máslo
1 dl mléko
mletý pepř
20 g hrubá mouka
100 g uzené maso
zelená petrželka
10 g tvrdý sýr
40 g mražená zelenina
strouhanka na vysypání
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup Zeleninový nákyp s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě a dáme ji do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře provaříme. Do prochladlého základu bešamelové omáčky vmícháme žloutky, pokrájenou petrželku, sůl a sníh z bílků. Uvařené maso pokrájíme na kousky, rozložíme na zeleninu a krátce pečeme. Pak zeleninový nákyp s uzeným masem zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a znovu krátce zapečeme.
Zeleninový nákyp s uzeným masem ihned podáváme.