Zeleninový aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva hrášek
- - sůl
1 ks celer
2 ks mrkev
500 g květák
- - bylinky
500 ml vývar hovězí
- - šťáva citronová
- - želatina

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a potom ho uvaříme v osolené vodě. Stejně tak uvaříme karotku a celer, dopoloměkka a nakrájíme je na malá kolečka nebo nudličky. Mezitím namočíme plátky želatiny do studené vody a pak opatrně vymačkáme. Do uvařeného vývaru(může být i z kostky), přimícháme citronovou šťávu a opatrně vmícháme i želatinu. Vývar potom pomalu zahříváme, ale nesmíme vařit. Do šesti nachystaných formiček nalijeme trochu vývaru(asi půl centimetru), rozdělíme do nich mrkev a dáme formičky vychladnout. Poté znovu vyjmeme a dáme do nich zbytek zeleniny, vše zalijeme zbytkem vývaru a necháme ztuhnout. Podáváme ozdobené uvařenými vejci, rajčaty a koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!