Zeleninový aspik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 konzerva hrášek - - sůl 1 ks celer 2 ks mrkev 500 g květák - - bylinky 500 ml vývar hovězí - - šťáva citronová - - želatina
Postup Zeleninový aspik recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a potom ho uvaříme v osolené vodě. Stejně tak uvaříme karotku a celer, dopoloměkka a nakrájíme je na malá kolečka nebo nudličky. Mezitím namočíme plátky želatiny do studené vody a pak opatrně vymačkáme. Do uvařeného vývaru(může být i z kostky), přimícháme citronovou šťávu a opatrně vmícháme i želatinu. Vývar potom pomalu zahříváme, ale nesmíme vařit. Do šesti nachystaných formiček nalijeme trochu vývaru(asi půl centimetru), rozdělíme do nich mrkev a dáme formičky vychladnout. Poté znovu vyjmeme a dáme do nich zbytek zeleniny, vše zalijeme zbytkem vývaru a necháme ztuhnout. Podáváme ozdobené uvařenými vejci, rajčaty a koprem.