Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
smetana
olivový olej
1 lžíce olej na smažení
koření na steak
4 plátky vepřová krkovička
4 lžíce pikantní tomatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v míse uležet

  2. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka

  3. V široké hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany. Před otočením ještě neopečenou stranu posypeme hladkou moukou

  4. Po otočení na každý plátek potřeme prolisovaným česnekem. Maso zasypeme proužky cibule a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít smetanou

  5. Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou podáváme s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!