Zeleninové telecí závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g brambory
4 lžičky majoránka
400 g mrkev
0.5 hlávky kapusta
2 ks kedluben
600 g telecí kýta
3 lžíce máslo na opékání
omáčka
4 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
3 lžíce smetana
2 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletý bílý pepř
300 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a oloupané kedlubny nakrájíme ozdobným nožem na kostky a krátce povaříme v osolené vodě. Z kapusty seřízneme silná žebra a listy spaříme horkou vodou. Veškerou zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  2. Telecí kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou (chutnější je čerstvá). Na každý plátek položíme list kapusty, zavineme a spíchneme dvěma párátky.

  3. Rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme. Vyndáme je a udržujeme teplé.

  4. Do výpeku nasypeme mouku a zprudka ji orestujeme. Zalijme vývarem a necháme provařit. Pak omáčku přecedíme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Ještě krátce prohřejeme.

  5. Zeleninu společně s brambory opečeme na rozpáleném másle a krátce podusíme. Závitky podáváme se zeleninou a přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!