Zeleninové špagety s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks cibule
10 dkg celer
2 ks mrkev
10 dkg hlíva ústřičná
5 kuliček nové koření
1 špetka drcený tymián
1 špetka sušené oregano
příloha
25 dkg těstoviny
podle chuti
eidam
rajský protlak
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Hlívu ústřičnou nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na oleji osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli. Přidáme houby, trochu osmahneme, podlijeme mírně vodou, přidáme koření s trochou soli a podusíme do lehkého změknutí na přiklopené pánvi.

  3. Potom přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a vše dusíme do změknutí a vyvaření vody. Není třeba příliš přilévat vodu, do vyvaření podlité vody to stačí. Případně ochutnáme zeleninu a houby, jak na tom jsou. Zalijeme protlakem podle chuti, stačí tak 10 - 15 dkg a vyvaříme na hustší směs.

  4. Všechny poměry, kromě koření, jsou orientační. Někdo může dát více zeleniny, někdo více hub, těstovin, česneku. Podle chuti můžeme ještě přisolit. Před koncem přidáme prolisovaný česnek.

  5. Těstoviny jsme zatím uvařili podle návodu na balení.

  6. Zeleninové špagety s houbami naservírujeme na talíř, na vrchu posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!