Domácí máslo z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Smetany ke šlehání nebo 40% šlehačky nalijeme do formy pekárny. Formu důkladně přikryjeme obalem. Je to nutné, protože smetana dost stříká

  2. Spustíme program na nudlové těsto. Je to program, který hněte nekynuté těsto a nepeče. Každá pekárna jej nazývá jinak. Tento program pustíme dvakrát za sebou

  3. Pak alobal opatrně odkryjeme a zkontrolujeme. Měla by tam být tekutina s vysráženým máslem. Pokud ne, alobal opět vrátíme na formu a spustíme program ještě jednou. U mé pekárny stačilo pouze 2 krát, přičemž program trvá 15 minut

  4. Pak vodu slijeme a domácí máslo dáme buď na pláténko nebo hustý cedník a necháme z něj odkapat zbytek tekutiny.Tu můžeme ještě potom použít. Dávám si ji do kávy

  5. Domácí máslo překlopíme do misky a necháme v lednici ztuhnout. Máslo sice vyjde dráž, ale zato je domácí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!