Domácí masová konzerva recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
mletý kmín
1 kg vepřový bůček
1 kg vepřová krkovice
celý černý pepř
1 lžička praganda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a prosolíme kuchyňskou solí. Přidáme černý pepř, mletý kmín a malinko pragandy - řeznická sůl. Maso po ní zůstane růžové

  2. Vepřové maso dáme do sklenic, nikdy ne plnou sklenici, stačí 3/4. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo pod vodou. Zavíčkujeme a vaříme při bodu varu 3 hodiny

  3. Sklenice necháme vychladnout a druhý den vaření opakujeme opět 3 hodiny. Po zchladnutí uložíme masovou konzervu do chladna a necháme rozležet, čím déle, tím lépe

  4. Domácí masovou konzervu podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem. Tato konzerva není na rok, ale měsíc vám určitě vydrží, pokud ji nezbaštíte hned. Masová konzerva krásně voní, tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!