Zeleninové rizoto s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks rajče
1 ks červená paprika
2 hrnky dlouhozrnná rýže
1 lžička sušený tymián
30 dkg mleté vepřové maso
0.5 balíčku mražená zeleninová směs
podle potřeby
olej
podle chuti
zeleninové kořenící dochucovadlo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mísu, ve které smícháme maso, tymián a 1/2 lžičky soli. Vidličkou vše pořádně promícháme.

  2. Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme, vsypeme rýži a vaříme pod pokličkou doměkka. Uvařenou rýži scedíme.

  3. Ve vysoké pánvi nahřejeme olej. Do rozžhaveného oleje přidáme směs masa a rozdělíme jej na kousíčky. Maso osmahneme a necháme jej na chvíli restovat. Poté přidáme 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi nebo čerstvou zeleninu (mrkev, petržel, hrášek, kukuřice). Pořádně vše promícháme.

  4. Středně velké rajče s paprikou omyjeme a očistíme. Rajče nakrájíme na kostičky, stejně tak papriku. Rajčata s paprikami přidáme do pánve. Když nemáme papriku čerstvou, stačí paprikové koření - lehounce posypat. Přiklopíme pokličkou a ztlumíme plamen. Počkáme, až povolí mražená zelenina. Poté směs ochutnáme, abychom zjistili, zda tomu něco nechybí. Lze přidat tymián nebo oblíbené koření či dochucovadlo. Po chvíli vypneme plamen a odstavíme ze sporáku.

  5. Připravíme si velkou mísu, do které vsypeme rýži i masovo-zeleninovou směs a důkladně vše promícháme.

  6. Zeleninové rizoto s vepřovým masem rozdělíme na talíře a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!