Zeleninové rizoto s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g niva
100 g eidam
1 ks menší cibule
1 kostka zeleninový bujon
2 hrnky divoká rýže
sterilovaná zeleninová směs (mrkev, hrášek)
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rizoto použijeme divokou rýži, kterou připravíme podle návodu, nezaléváme ji však vodou, ale předem připraveným vývarem ze zeleninové kostky. Rýži uvaříme doměkka.

  2. Během vaření rýže si připravíme zeleninu, kterou pouze slijeme a necháme okapat. Nejlépe se mi osvědčila kombinace zeleného hrášku a mrkve. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme asi lžičku oleje a cibuli osmahneme do zesklovatění, přidáme zeleninu a okořeníme. Stačí pouze krátce prohřát, zelenina bývá měkká. Konzervu lze nahradit i zeleninou mraženou, tu však musíme podusit i v trošce vody nebo vývaru.

  3. Oba sýry nakrájíme na menší kostky, ale můžeme jeden z nich i nastrouhat na hrubším struhadle.

  4. Připravenou divokou rýži promícháme se zeleninovou směsí, sýrem a podle chuti ještě dokořeníme.

  5. Zeleninové rizoto můžeme ještě prohřát v mikrovlnné troubě, sýry se nám krásně rozpečou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!