Zeleninové řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
10 g strouhanka
20 g brambory
20 g rajče
10 g květák
100 g eidam
30 g žampiony
5 g hladká mouka
30 ml nízkotučné mléko
1 špetka muškátový oříšek
20 g růžičková kapusta
1 špetka mletý černý pepř
20 g hlávková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Očištenou zeleninu (s výjimkou rajčat) nakrájíme na malé kousky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, necháme okapat. Spařená rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky.

  2. Z Hery a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a uvaříme hustou omáčku. Přidáme vejce, zeleninu, rajčata, žampiony, na kostičky nakrájené brambory, pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Promícháme a necháme stát 1 - 2 hodiny.

  3. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme tenké zeleninové řízky a smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!