Pikantní uzená žebírka na grilu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 kelímek bílý jogurt
drcený tymián
4 lžíce ostrý kečup
1 kg vepřová uzená žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka omyjeme, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Pak je slijeme a necháme okapat

  2. Z jogurtu, kečupu, tymiánu a prolisovaného česneku vymícháme hladkou směs, kterou žebírka z obou stran potřeme. Pak žebírka důkladně uzavřeme do alobalu pro grilování a na středně horkém grilu pečeme asi 35 - 40 minut

  3. Propečená uzená žebírka rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a grilovanou nebo nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!