Zeleninové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
strouhanka
0.5 ks kapusta
0.5 ks květák
200 g měkký salám nebo uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme kapustu a květák rozebraný na růžičky, vodu scedíme a zeleninu necháme dobře okapat. Květák rozmačkáme, kapustu jemně rozsekáme nebo umeleme.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso nebo salám, 4-5 vajec, rozmícháme, osolíme a zahustíme strouhankou.

  3. Ze vzniklého těstíčka tvarujeme placičky, které ještě obalíme ve strouhance. Přebytečnou strouhanku lehce oklepeme a krokety fritujeme v oleji rozehřátém na 170°C asi 6 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!