Dýňový dip recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
1/2 ks dýně hokkaido
1 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido dobře omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed se semínky. Dýni nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme lžící oleje a osolíme. Dýni pečeme cca 20 minut na 200 °C, až je měkká. Upečenou dýni necháme vychladnout

  2. Dýni vložíme do mixéru, přidáme olivový olej (zbylou 1 lžíci) a promixujeme. Do dýňového pyré přidáme čerstvě mletý pepř, lahůdkové sušené droždí a oloupaný česnek. Znovu promixujeme. Dýňový dip ochutnáme a podle potřeby dosolíme

  3. Dýňový dip podáváme v mističkách a používáme jako zeleninovou omáčku vhodnou k namáčení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!