Zeleninové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 vejce
0.5 svazku petrželka
olej na smažení
100 g ovesné vločky
mletý černý pepř
400 g polévková zelenina
1 balíček bramborový knedlík v prášku
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek) očistíme. Mrkev a celer nastrouháme. Pórek nakrájíme na plátky a petržel posekáme najemno.

  2. V odměrce rozšleháme vejce a doplníme vodou do 500 ml. Přelijeme do mísy, kde metlou na sníh vmícháme bramborové knedlíky v prášku a ovesné vločky. Ochutíme libovolným kořením a necháme 10 min odpočinout.

  3. Poté přidáme pokrájenou zeleninu. Navlhčenýma rukama tvoříme z těsta karbanátky silné asi 1 cm a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dokřupava.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!