Zeleninové karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 vejce 0.5 svazku petrželka olej na smažení 100 g ovesné vločky mletý černý pepř 400 g polévková zelenina 1 balíček bramborový knedlík v prášku podle chuti koření
Postup Zeleninové karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek) očistíme. Mrkev a celer nastrouháme. Pórek nakrájíme na plátky a petržel posekáme najemno.
V odměrce rozšleháme vejce a doplníme vodou do 500 ml. Přelijeme do mísy, kde metlou na sníh vmícháme bramborové knedlíky v prášku a ovesné vločky. Ochutíme libovolným kořením a necháme 10 min odpočinout.
Poté přidáme pokrájenou zeleninu. Navlhčenýma rukama tvoříme z těsta karbanátky silné asi 1 cm a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dokřupava.
Podáváme se zeleninovým salátem.