Zeleninové bochníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 ml mléko
1 ks cibule
500 g mražená zelenina s kukuřicí
150 g měkký salám
podle chuti
česnek
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme. Můžeme podle chuti přidat i plátky očištěného česneku. Přidáme mraženou zeleninu a dusíme asi 15 minut.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  3. Salám nakrájíme na kostky a přidáme k ostatním osmaženým kouskům zeleniny. Poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mléko, zahustíme moukou. Těsto na zeleninové bochníčky ochutíme solí, pepřem a vegetou. Nakonec ke směsi přidáme tuhý bílkový sníh a promícháme.

  4. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej, vytvarujeme bochníčky a po obou stranách smažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!