Zeleninové bochníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 ml mléko 1 ks cibule 500 g mražená zelenina s kukuřicí 150 g měkký salám podle chuti česnek sůl vegeta mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Zeleninové bochníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme si cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme. Můžeme podle chuti přidat i plátky očištěného česneku. Přidáme mraženou zeleninu a dusíme asi 15 minut.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Salám nakrájíme na kostky a přidáme k ostatním osmaženým kouskům zeleniny. Poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, mléko, zahustíme moukou. Těsto na zeleninové bochníčky ochutíme solí, pepřem a vegetou. Nakonec ke směsi přidáme tuhý bílkový sníh a promícháme.
V hlubší pánvi si rozehřejeme olej, vytvarujeme bochníčky a po obou stranách smažíme.