Zeleninová vločková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g celer
150 g mrkev
300 g květák
150 g zelí
80 g ovesné vločky
podle chuti
sůl
glutasol
muškátový květ
zelená petrželová nať
podle potřeby
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu uvaříme ve vodě nebo ve vývaru z kostí nebo masa.

  2. Ovesné vločky přebereme, umyjeme na cedníku pod tekoucí vodou a přidáme je k zelenině. Povaříme.

  3. Hotovou zeleninovou vločkovou polévku přisolíme a okořeníme nasekanou petrželovou natí, maličko kořením, muškátovým květem a glutasolem.

  4. Zeleninová vločková polévka je výborná na dietu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!