Zeleninová polévka se zázvorem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

vegeta
zázvor
2 snítky petrželová nať
1 ks kedluben
3 - 4 ks menší brambory
1 hrst nasekaná pažitka
1 kostka zeleninový bujon
3 - 4 ks růžička květáku
4 ks střední mrkev
3 - 4 ks růžička brokolice
barevný pepř (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Základem polévky je veškerá zelenina, kterou očistíme. Brambory zbavíme slupky, mrkev odrhneme, kedluben oloupeme a růžičky brokolice i květáku důkladně omyjeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky, bude stačit asi 2 cm velký kousek na celou polévku

  2. Připravíme si velký hrnec, do kterého vhodíme nakrájené brambory, kedluben, proužky mrkve a menší růžičky brokolice a květáku. Zalijeme velkým množstvím vody a dáme vařit. Přidáme petrželovou nať. Do polévky rozdrobíme kostku bujonu, ochutíme vegetou, barevným pepřem a přidáme i kousky zázvoru, ten dodá polévce na pikantnosti

  3. Polévku vaříme do změknutí zeleniny, čím kratší dobu, tím více vitamínů zachováme. Těsně před koncem přimícháme do zeleninové polévky se zázvorem i hrst čerstvé nasekané pažitky

  4. Zeleninovou polévku se zázvorem podáváme teplou, nejlépe však chutná na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!