Zeleninová polévka s tortillovými chipsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks brambory
1 ks cibule
300 g cuketa
350 g rajče
1 ks mrkev
1 konzerva kukuřice
2 lžíce olivový olej
1 l zeleninový vývar
250 g hlávkové zelí
0.5 lžičky mletý římský kmín
12 ks zelené fazolky
2 lžičky směs New Mexico
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
150 g salsa
1 balíček tortillové chipsy
na ozdobu
5 lžic nakrájený koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno. Mrkev, brambory očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Rajčata omyjeme a rovněž nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na nudličky. Zelené fazolky opláchneme a seřízneme konce na obou stranách.

  2. Na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, cibuli a doměkka smažíme. Po chvilce přidáme kmín, chilli koření, mrkev, brambor, rajčata, cuketu a zelí. Vše smažíme asi tak 2 minuty za občasného míchání. Ke směsi pak přilijeme zeleninový vývar. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec vmícháme kukuřici a fazolky. Podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme ješte 5 - 10 minut doměkka.

  3. Uvařenou polévku rozdělíme do misek, posypeme koriandrem, doplníme salsou a tortillovými chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!