Zeleninová polévka s krupicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžičky krupice
1 ks brambor
2-3 kapky rostlinný olej
1 špetka čerstvá petrželka
2 dl kojenecká voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkev, petržel i brambor nastrouháme na jemném struhadle, petrželku nadrobno nasekáme.

  2. Zeleninu dáme do kastrolku, zalijeme kojeneckou vodou a vaříme 15 minut doměkka. Potom k zeleninové polévce postupně a za stálého míchání přidáváme krupici a necháme projít varem. Do hotové polévky vmícháme petrželku a olej.

  3. Zeleninovou polévku s krupicí podáváme dětem jako jeden z prvních příkrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!