Zeleninová polévka s krupicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mrkev 1 ks petržel 2 lžičky krupice 1 ks brambor 2-3 kapky rostlinný olej 1 špetka čerstvá petrželka 2 dl kojenecká voda
Postup Zeleninová polévka s krupicí recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkev, petržel i brambor nastrouháme na jemném struhadle, petrželku nadrobno nasekáme.
Zeleninu dáme do kastrolku, zalijeme kojeneckou vodou a vaříme 15 minut doměkka. Potom k zeleninové polévce postupně a za stálého míchání přidáváme krupici a necháme projít varem. Do hotové polévky vmícháme petrželku a olej.
Zeleninovou polévku s krupicí podáváme dětem jako jeden z prvních příkrmů.