Zeleninová polévka s jablkem a masovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 l vývar 400 g brambory 1 špetka majoránka 250 g mrkev mletý pepř 500 g bílé zelí 1 ks červené jablko příloha 1 vejce 2 lžíce strouhanka 300 g mleté telecí maso 2 lžíce nasekaná petrželová nať
Postup Zeleninová polévka s jablkem a masovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Zelí a mrkev očistíme. Zelí pokrájíme na flíčky, mrkev na poloviční kolečka. Všechno vsypeme do vařícího vývaru.
Mleté maso vložíme do misky. Přidáme k němu strouhanku, vejce a petrželovou nať. Směs osolíme, okořeníme a propracujeme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a v osolené vodě je 5 minut povaříme.
Jablko umyjeme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na menší kousky a spolu s masovými knedlíčky vložíme do polévky. Zeleninovou polévku s jablkem a masovými knedlíčky dochutíme solí, kořením a majoránkou..