Zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 l vývar
1 lžíce máslo
1 ks žloutek
300 g zelenina
1 dl kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Zelenina: mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolky, hrášek nebo jiná podle chuti.

  2. Na másle osmažíme nakrájenou mrkev a cukr. Zasypeme moukou, osmažíme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali žloutek a podle chuti osolíme.

  3. Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Můžeme doplnit pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!