Guláš dvou chutí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1- 2 lžičky sůl 200 g mrkev 1 špetka mletý pepř 3 - 4 lžíce hladká mouka 2 ks větší cibule 1 balíček gulášové koření 1/2 kg vepřová kýta 1 - 1,5 l mléko nebo voda 1/2 sklenice sterilovaná červená paprika 1/4 sklenice nálev z papriky 1/2 kg králičí játra nebo ledvinky
Postup Guláš dvou chutí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a promícháme. Přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí masa
Pak přidáme nakrájená králičí játra a ledvinky, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme dusit, podle potřeby podlijeme vodou
Osolíme, opepříme, vsypeme gulášové koření a mírně podlijeme vodou. Necháme vodu vydusit a vše zaprášíme hladkou moukou. Pak opatrně za stálého míchání doléváme mléko. Omáčku provaříme
Nakonec přidáme na jemné nudličky nakrájenou (předem očištěnou) mrkev (nebo strouhanou na W-krouhači), sterilovanou červenou papriku a dobře zamícháme, krátce povaříme. Nálevem z papriky guláš mírně dochutíme
Hotový guláš dvou chutí podáváme nejlépe s knedlíkem, ale chutná i s bramborami, rýží nebo těstovinami.