Guláš dvou chutí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1- 2 lžičky sůl
200 g mrkev
1 špetka mletý pepř
3 - 4 lžíce hladká mouka
2 ks větší cibule
1 balíček gulášové koření
1/2 kg vepřová kýta
1 - 1,5 l mléko nebo voda
1/2 sklenice sterilovaná červená paprika
1/4 sklenice nálev z papriky
1/2 kg králičí játra nebo ledvinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a promícháme. Přikryjeme poklicí a pečeme do změknutí masa

  2. Pak přidáme nakrájená králičí játra a ledvinky, promícháme a přikryjeme poklicí. Necháme dusit, podle potřeby podlijeme vodou

  3. Osolíme, opepříme, vsypeme gulášové koření a mírně podlijeme vodou. Necháme vodu vydusit a vše zaprášíme hladkou moukou. Pak opatrně za stálého míchání doléváme mléko. Omáčku provaříme

  4. Nakonec přidáme na jemné nudličky nakrájenou (předem očištěnou) mrkev (nebo strouhanou na W-krouhači), sterilovanou červenou papriku a dobře zamícháme, krátce povaříme. Nálevem z papriky guláš mírně dochutíme

  5. Hotový guláš dvou chutí podáváme nejlépe s knedlíkem, ale chutná i s bramborami, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!