Guláš s kapií a česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 5 stroužků česnek
sůl
100 g cibule
1 lžíce sádlo
mletý pepř
1 ks červená kapie
350 g hovězí přední
1 špetka mletý kmín
1 - 2 lžičky mletá sladká paprika
10 lístků čerstvá majoránka
3 lžíce hotová tmavá jíška
1 řapík malý libeček

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci osmažíme drobně nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme maso nakrájené na kostky a pomalu opékáme, dokud se šťáva nevysmahne. Přidáme sůl, pepř, libeček, majoránku a sladkou mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a necháme dusit do změknutí

  2. Do uvařeného guláše přidáme hotovou tmavou jíšku a pomletou kapii s česnekem. Necháme provařit asi 3 - 5 minut

  3. Guláš s kapií a česnekem podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!