Zeleninová polévka minestrone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g hrášek
1 stroužek česnek
100 g brambory
2 ks rajče
150 g špenát
1 ks šalotka
50 g zelené fazolky
50 g předvařené fazole
1 ks řapíkový celer
podle chuti
sůl
parmazán
bílý pepř
podle potřeby
1 l voda
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Oloupaná rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou mrkev bez konců nakrájíme na kolečka. Očištěný celer jemně nasekáme. Špenátové listy opláchneme a nakrájíme najemno. Umytou petrželku nasekáme najemno společně s česnekem.

  2. V hrnci orestujeme na 2 lžících olivového oleje petrželku s česnekem a přidáme šalotku nasekanou nahrubo. Šalotku opepříme a restujeme na silnějším ohni. Přiléváme po trošce vodu. Provaříme 5 minut a přidáme veškerou zeleninu a zbylou vodu. Pomaličku vaříme asi 45 minut a odstavíme. Dochutíme oblíbeným kořením.

  3. Zeleninovou polévku minestrone rozdělíme do talířů, pokapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem. Minestrone ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!