Zeleninová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks cuketa
4 ks rajče
2 ks baklažán
podle chuti
sůl
1 ks chilli koření
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány a cukety důkladně omyjeme. V hrnci přivedeme k varu vodu a lehce ji osolíme. Do hrnce pak nakrájíme cukety a baklažány na kostky a asi 8 minut je povaříme na mírném ohni, až změknou.

  2. Zatím si nařízneme rajčata. Spaříme je, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na menší kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  3. Do mísy dáme cuketu s baklažány, cibuli, česnek a rajčata. Zeleninu rozmačkáme a podle chuti ji osolíme, opepříme a ochutíme zázvorem a chilli kořením. Zeleninu dáme z mísy do kastrůlku, přivedeme k varu a společně dusíme 5 - 10 minut.

  4. Zeleninovou kaši podáváme teplou. Zeleninová kaše je skvělá s polentou nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!