Kuřecí plátky na estragonu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
estragon
1 kostka masox
3 lžíce bílé víno
60 dkg kuřecí prsa
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej na smažení
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na plátky. Maso osolíme, okořeníme estragonem a pomažeme hořčicí z obou stran. Takto připravené plátky zvolna osmahneme na trošce oleje

  2. Z vypečené šťávy, 300 ml vody a smetany připravíme omáčku. Necháme ji chvilku povařit, přidáme kostku masoxu, estragon podle chuti a 3 lžíce bílého vína. Omáčkou podle chuti osolíme. Nakonec ji zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody a ještě provaříme

  3. Kuřecí plátky na estragonu podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!