Kuřecí plátky dušené na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 70 g máslo 2 ks cibule 1 lžička cukr krupice pepř 1 lžíce hladká mouka 2 lžičky citronová šťáva 2 lžíce olej na smažení 4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek 1 lžička papriková vegeta 50 g máslo na jíšku jarní cibulka s natí 1 balíček mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)
Postup Kuřecí plátky dušené na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso zlehka naklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opékáme z obou stran. Během smažení maso posypeme paprikovou vegetou
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na půlměsíčky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm usmažíme do zesklovatění. Pak přisypeme zeleninovou nerozmraženou směs. Posolíme, opepříme a společně smažíme, dokud zelenina nepovolí a nerozmrzne. Pak na ni naskládáme osmažené plátky masa, podlijeme hrnkem vody, zakapeme citronovou šťávou, přisypeme cukr a přibližně 20 minut dusíme
Mezitím si z másla a mouky připravíme růžovou jíšku. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme dorůžova. Ještě horkou jíšku rozmícháme dohladka s malým množstvím studené vody. Přilijeme k masu a dusíme ještě asi 5 minut. Podle chuti přisolíme, případně přisladíme a opepříme
Kuřecí plátky dušené na zelenině výborně chutnají s bramborovou kaší, nebo jen s uvařenými brambory. Ozdobíme je pokrájenou cibulovou natí