Kuřecí plátky dušené na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
2 ks cibule
1 lžička cukr krupice
pepř
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky citronová šťáva
2 lžíce olej na smažení
4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek
1 lžička papriková vegeta
50 g máslo na jíšku
jarní cibulka s natí
1 balíček mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso zlehka naklepeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opékáme z obou stran. Během smažení maso posypeme paprikovou vegetou

  2. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na půlměsíčky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm usmažíme do zesklovatění. Pak přisypeme zeleninovou nerozmraženou směs. Posolíme, opepříme a společně smažíme, dokud zelenina nepovolí a nerozmrzne. Pak na ni naskládáme osmažené plátky masa, podlijeme hrnkem vody, zakapeme citronovou šťávou, přisypeme cukr a přibližně 20 minut dusíme

  3. Mezitím si z másla a mouky připravíme růžovou jíšku. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme dorůžova. Ještě horkou jíšku rozmícháme dohladka s malým množstvím studené vody. Přilijeme k masu a dusíme ještě asi 5 minut. Podle chuti přisolíme, případně přisladíme a opepříme

  4. Kuřecí plátky dušené na zelenině výborně chutnají s bramborovou kaší, nebo jen s uvařenými brambory. Ozdobíme je pokrájenou cibulovou natí


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!