Vepřová panenka na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
1 - 2 lžíce sójová omáčka
400 g vepřová panenka
4 - 5 ks bílá paprika
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Papriky zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso zprudka osmahneme doměkka. Osolíme a opepříme. Až je zlatavé, vyjmeme ho a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme papriku a promícháme. Když paprika trochu změkne, zakápneme sójovou omáčkou a odstavíme

  3. Papriku rozdělíme na 2 talíře, poklademe vepřové medailonky a podáváme se studenými omáčkami. Kdo chce, přidá klasickou přílohu jako vařené nebo smažené brambory. Ale vzhledem k množství masa a zeleniny na 2 porce není třeba brambory přidávat, to jen pro větší jedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!