Vepřová panenka na paprice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl olivový olej 1 - 2 lžíce sójová omáčka 400 g vepřová panenka 4 - 5 ks bílá paprika čerstvě mletý barevný pepř
Postup Vepřová panenka na paprice
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Papriky zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso zprudka osmahneme doměkka. Osolíme a opepříme. Až je zlatavé, vyjmeme ho a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme papriku a promícháme. Když paprika trochu změkne, zakápneme sójovou omáčkou a odstavíme
Papriku rozdělíme na 2 talíře, poklademe vepřové medailonky a podáváme se studenými omáčkami. Kdo chce, přidá klasickou přílohu jako vařené nebo smažené brambory. Ale vzhledem k množství masa a zeleniny na 2 porce není třeba brambory přidávat, to jen pro větší jedlíky.