Zelenina z jednoho hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
bazalka
1 lžíce olivový olej
mletý pepř
250 g zelený hrášek
200 g cherry rajčátka
2 ks bílá paprika
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme veškerou zeleninu. Hrášek vyloupeme, cherry rajčátka nakrájíme na půlky, očištěnou papriku na tenké nudličky, cibulku i s natí na proužky či kolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli. Pak přihodíme hrášek, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou necháme dusit skoro do změknutí. Pak přidáme bílou papriku a cherry rajčátka. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku sušené bazalky a necháme probublávat. Když je vše dostatečně měkké, přidáme 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku a podle potřeby ještě dochutíme

  3. Zeleninu z jednoho hrnce podáváme jako hlavní chod. K podušené zelenině přikusujeme pečivo, jako přílohu můžeme dát vařený brambor, někdo se obejde bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!