Zelenina v hořčicové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1 dl mléko
1 ks cibule
100 g karotka
1 dl šlehačka
100 g brukev
estragon
bílý pepř
40 g hladká mouka
100 g sterilovaný hrášek
4 lžíce jemná hořčice
100 g sterilizované fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Mrkev a brukev uvaříme doměkka ve vroucí vodě. Uvařenou zeleninu scedíme.

  2. Na másle zlehka osmahneme cibulku. Zaprášíme ji hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme ji mlékem a malým množstvím vývaru ze zeleniny (karotky a brukve) a dostatečně provaříme. Vše ochutíme kořením, osolíme a zjemníme šlehačkou.

  3. Těsně před dohotovením vmícháme hořčici a omáčku přecedíme přes jemný cedník na karotku a brukev. Vše promícháme se sterilovaným hráškem a fazolkami překrájenými na menší dílky.

  4. Zeleninu v hořčicové omáčce podáváme k vařenému hovězímu masu nebo ke grilovanému vepřovému žebírku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!