Divoká rýže recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 g máslo
3 - 3,5 hrnečky voda
limetka
1 lžíce bylinková sůl
1 ks pórek nebo velká červená cibule
2 hrnečky rýže parboiled s indiánskou

Postup přípravy receptu

  1. Rýži parboiled namíchanou s indiánskou rýží několikrát propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Pokud nemáme pórek, použijeme velkou červenou cibuli nakrájenou na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. V hrnci, ve kterém později budeme rýži vařit, osmahneme na másle pórek (cibuli) do zesklovatění, přidáme česnek a propláchnutou rýži, chvíli restujeme. Poté zalijeme vodou, vmícháme bylinkovou sůl a rýži dusíme pod pokličkou. Zhruba po 20 minutách je divoká rýže hotová

  3. Divokou rýži podáváme s čímkoliv nám obyčejně rýže chutná, na talířku zdobíme limetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!