Divočák na žampionech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 g žampiony
3 dl bílé víno
olivový olej
1 ks větší cibule
1/2 balíčku koření na divočinu
300 g kančí kýta
2 lžíce škrobová moučka na maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice

  2. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť

  3. Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou

  4. V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem

  5. Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!