Veganský bramborový salát s tofu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 hrstě rukola
4 ks kyselá okurka
150 ml zeleninový vývar
1 špetka drcený kmín
3 lžíce panenský olivový olej
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
1/2 lžičky ostrá hořčice
1 lžíce nálev z okurek
100 g uzené tofu
1/2 lžičky čerstvá citronová šťáva
1 ks zelené jablko
600 g salátové brambory
1/2 lžičky vinný bílý ocet
2 - 3 ks předvařená vakuovaná řepa

Postup přípravy receptu

  1. Salátové brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu a červenou řepu nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory. Oloupanou cibuli a okapané okurky nakrájíme nadrobno. Omyté neloupané jablko zbavíme jádřince a nakrojíme na kostičky. Takto připravené suroviny promícháme v míse, osolíme, opepříme a zjemníme olejem

  2. Všechny ingredience určené na zálivku smícháme, nalijeme na salát, který promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladu. Těsně před podáváním do salátu vmícháme čerstvou na kousky natrhanou rukolu

  3. Veganský bramborový salát s červenou řepou, uzeným tofu a rukolou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!