Veganský bešamel recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 ml olej
550 ml voda
60 ml hladká mouka
3 lžíce sušené pohankové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolku dáme olej a opatrně zahříváme. Do teplého, ale ne vroucího, oleje vsypeme mouku a mícháme, až se mouka s olejem spojí. Přidáme vodu, do které jsme rozmíchali sušené pohankové či ovesné mléko a povaříme. Přitom omáčku stále mícháme, aby byla pěkně hustá a hladká

  2. Do hotové omáčky přidáme podle chuti strouhaný křen, kopr, francouzskou nebo plnotučnou hořčici - podle toho, jakou omáčku připravujeme

  3. Veganský bešamel v různě dochucené podobě podáváme s knedlíkem a vařenými sojovými plátky

  4. Protože mám ráda omáčky doopravdy husté, dávám méně vody. Pokud chcete mít omáčku tak, jak je běžné, klidně přidejte o decilitr vody více.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!