Zelené roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - cukr - - olej - - sůl 200 g mrkev 400 g brokolice 350 g smetana kysaná 1 lžíce šťáva citronová 750 g roštěnec hovězí 150 g jogurt bílý - - omáčka worcesterská 2 lžíce pepř zelený naložený
Postup Zelené roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zálivku: smícháme smetanu, jogurt, zelený naložený pepř, citronovou šťávu, cukr a sůl. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.