Zelené roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - olej
- - sůl
200 g mrkev
400 g brokolice
350 g smetana kysaná
1 lžíce šťáva citronová
750 g roštěnec hovězí
150 g jogurt bílý
- - omáčka worcesterská
2 lžíce pepř zelený naložený

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zálivku: smícháme smetanu, jogurt, zelený naložený pepř, citronovou šťávu, cukr a sůl. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!