Zelené kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml voda 150 g lilek 1 ks chilli paprička 250 g kuřecí maso 400 ml kokosové mléko 20 ml kokosový olej 20 g thajská bazalka 50 g zelené kari koření
Postup Zelené kari recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme a nakrájíme na nudličky.
V pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme do něj směs koření zelené kari. Smažíme, dokud se patřičně nerozvine aroma koření. Přidáme vodu a kokosové mléko a přivedeme k varu. Dále přidáme maso a lilek. Vaříme 5 minut a máme hotovo.
Zelené kari podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobíme na plátky nakrájenou chilli papričkou a lístky thajské bazalky.