Zelené kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml voda
150 g lilek
1 ks chilli paprička
250 g kuřecí maso
400 ml kokosové mléko
20 ml kokosový olej
20 g thajská bazalka
50 g zelené kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Lilek očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozpálíme kokosový olej a přidáme do něj směs koření zelené kari. Smažíme, dokud se patřičně nerozvine aroma koření. Přidáme vodu a kokosové mléko a přivedeme k varu. Dále přidáme maso a lilek. Vaříme 5 minut a máme hotovo.

  3. Zelené kari podáváme s rýží nebo s rýžovými nudlemi. Ozdobíme na plátky nakrájenou chilli papričkou a lístky thajské bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!