Krůtí maso na pórku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
olej
sůl
4 dl vývar
2 ks bílek
300 g pórek
1 dl červené víno
2 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená kapie
1 lžíce škrobová moučka
chilli koření
1 lžička mletý zázvor
1 lžička worcesterová omáčka
500 g krůtí prsa
1 hrst kešu oříšky
4 porce jasmínová rýže
1 lžička tekuté polévkové koření
Postup Krůtí maso na pórku
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme
Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet
Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou
V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky
Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.