Zelená polévka s ovesnou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 l voda
1 ks pórek
1 ks fenykl
5 lžic olivový olej
1 ks střední cibule
2 hrstě zelený hrášek
3-4 hrstě čerstvý špenát
2 lžičky mořská sůl
1 lžička sušená šalvěj
4 lžíce jemné ovesné vločky
1 lžička zeleninový bujon bez soli
2 dl ovesná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, menší fenykl na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek najemno, hrášek vyloupeme a špenát propláchneme.

  2. Na oleji nejprve osmahneme cibulku, přidáme fenykl, šalvěj a zasmahneme. Zalijeme vodou, přidáme brambory, sůl a vaříme do změknutí.

  3. Poté přidáme nakrájený pórek, 2 hrsti špenátu, hrášek, bujon, ovesné vločky a znovu krátce povaříme.

  4. Zelenou polévku odstavíme z plotny, 2/3 zeleniny vyjmeme z polévky a odložíme stranou. Do polévky přidáme zbytek špenátu a rozmixujeme na jemný krém. Přidáme zpátky zeleninu, zamícháme a podle potřeby dosolíme. Nakonec vmícháme ovesnou smetanu.

  5. Zelenou polévku s ovesnou smetanou podáváme horkou a sypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!