Zelená polévka s ovesnou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks brambory 1 l voda 1 ks pórek 1 ks fenykl 5 lžic olivový olej 1 ks střední cibule 2 hrstě zelený hrášek 3-4 hrstě čerstvý špenát 2 lžičky mořská sůl 1 lžička sušená šalvěj 4 lžíce jemné ovesné vločky 1 lžička zeleninový bujon bez soli 2 dl ovesná smetana
Postup Zelená polévka s ovesnou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, menší fenykl na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek najemno, hrášek vyloupeme a špenát propláchneme.
Na oleji nejprve osmahneme cibulku, přidáme fenykl, šalvěj a zasmahneme. Zalijeme vodou, přidáme brambory, sůl a vaříme do změknutí.
Poté přidáme nakrájený pórek, 2 hrsti špenátu, hrášek, bujon, ovesné vločky a znovu krátce povaříme.
Zelenou polévku odstavíme z plotny, 2/3 zeleniny vyjmeme z polévky a odložíme stranou. Do polévky přidáme zbytek špenátu a rozmixujeme na jemný krém. Přidáme zpátky zeleninu, zamícháme a podle potřeby dosolíme. Nakonec vmícháme ovesnou smetanu.
Zelenou polévku s ovesnou smetanou podáváme horkou a sypeme čerstvými bylinkami.