Závitky na srbský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
2 ks cibule
50 g sádlo
6 kuliček nové koření
pepř
3 ks kyselá okurka
250 g uzený bůček
600 g hovězí plátky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Je úplně jedno, jestli jsou brambory vařené ve slupce nebo bez ní. Bůček také pokrájíme na kostičky a necháme jej vyškvařit. I okurky si připravíme nakrájením na kostičky.

  2. Jednu cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci oleje ji dozlatova orestujeme. Přisypeme brambory, okurky, bůček, osolíme, opepříme a vajíčkem spojíme.

  3. Hovězí plátky rozklepeme, prosolíme, popřípadě podle chuti okořeníme svým oblíbeným kořením. Na připravené maso navršíme připravenou směs, zabalíme do závitků a špejlí, nebo svorkou upevníme.

  4. Na sádle zpěníme druhou cibuli, také nasekanou na jemno, vložíme závitky a ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem, dáme nové koření a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a rozvaříme.

  5. Vhodnou přílohou jsou knedlíky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!