Zapékaný pangasius se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 ml kečup
1 dl smetana 12%
500 g pangasius
podle chuti
sůl
kmín
grilovací koření
koření Bylinkové máslo
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Pangase omyjeme a osušíme ubrouskem. Osolíme, okořeníme podle chuti a na másle opečeme pangase z každé strany.

  2. Pangase vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme bylinkovým máslem, celým kmínem, pokapeme kečupem. Kečup můžeme dát ostrý i jemný, jak máme rádi. Poté rozšleháme vejce se smetanou a pangase zalijeme.

  3. Pangasiuse se smetanou dáme zapéct do vyhřáté trouby na 15 - 20 minut.

  4. Zapékaného pangase podáváme s vařenými brambory a třeba zeleninovým salátem. Pokrm se dá jíst teplý, je tak chutnější, ale i studený není špatný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!