Salát z fazolí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

česnek
sůl
petrželka
1 ks cibule
pažitka
tymián
rozmarýn
citron
1 ks pórek
1 ks mrkev
mandle
bazalka
hřebíček
300 g fazole
oregano
badyán
olivový olej
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
ocet balzamiko

Postup přípravy receptu

  1. Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Pak vodu i s fazolemi přelijeme do hrnce, přidáme mrkev, řapíkatý celer, cibuli, hřebíček, kousek badyánu a kůru z půlky citronu. A nakonec také tzv. bouquet garni, což je svazek bylinek - do listu pórku zabalíme čerstvé bylinky, jako je tymián, oregano, rozmarýn, petržel... Zavážeme provázkem a vhodíme do hrnce. Přikryjeme pokličkou a vaříme, asi po hodině fazole osolíme a dovaříme úplně do měkka

  2. Poté fazole slijeme a necháme zchladnout, vyndáme z nich zeleninu, koření. Zchladlé fazole nasypeme do mísy, k nim nakrájíme vařenou citronovou kůru a vařenou zeleninu, zakápneme balzamikem a olivovým olejem. Dochutíme pepřem a solí, čerstvou pažitkou, bazalkou a petrželkou, můžeme osvěžit citronovou šťávou, promícháme

  3. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, v kterém dozlatova orestujeme plátky česneku a sekané mandle

  4. Salát z fazolí promícháme s připravenou směsí a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!